Hienoa kehittää kuntoutusalaa yhteistyössä

”Olen ollut koko työuran mukana ammattiyhdistystoiminnassa. Asioita jälkeenpäin tarkastellessani huomaan, että olen ollut monessa muutoksessa tai kehittämässä jotain uutta. Uskon, että asiat voidaan ratkaista yhdessä vuoropuhelun avulla.

Olen toiminut Suomen Fysioterapeuttien täysipäiväisenä puheenjohtajana vuodesta 2015 alkaen, ja Kuntoutusalan Asiantuntijoiden puheenjohtajana olen toiminut vuosina 2016 ja 2018.

Koen saaneeni eniten aikaan siinä, että olemme lisänneet yhdessä tekemistä monella suunnalla. Kuntoutusalan Asiantuntijat ry eli KA on siitä hyvä esimerkki: olemme Toimintaterapeuttiliiton kanssa yhdistäneet voimamme onnistuneesti ja saaneet tärkeitä kuntoutuksen asioita eteenpäin. Olemme mielestäni vaikuttaneet myös siihen, että teemme entistä enemmän yhteistyötä muiden akavalaisten kuntoutusalan toimijoiden kuten esimerkiksi puheterapeuttien, psykologien ja ravitsemusterapeuttien kanssa.

Olemme toki vielä vasta alkumetreillä liiton toiminnan kehittämisessä. Tärkeintä on kuitenkin, että nyt meillä on keinot omissa käsissämme. On tosi tärkeää, että voimme vaikuttaa suoraan jäseniä koskeviin asioihin niin keskusjärjestö Akavassa kuin neuvottelujärjestössä JUKOssakin. Voimme vaikuttaa niiden kautta työelämään, lainsäädäntöön, työttömyys- ja sosiaaliturvaan sekä eläkejärjestelmään.

Jäin työstäni toimivapaalle, kun aloitin täysipäiväisenä puheenjohtajana vuonna 2015. Potilastyö on voimauttavaa ja tekisin sitä edelleen, jos olisi aikaa. Nyt keskityn kahteen puheenjohtajatehtävääni.

Olen innoissani fysioterapiasta ja kuntoutuksesta, ja koen niiden edistämisen erittäin tärkeäksi, koska niillä saadaan niin paljon aikaan. Minulle on mielekästä ja merkityksellistä edustaa alaa, joka tarjoaa ratkaisuja ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Yhteiskunnassa voitaisiin hyödyntää kuntoutusta vielä paljon enemmän, meillä on siinä paljon kehitettävää.

Olen lasten fysioterapeutti. Olen työskennellyt suurimman osan työurastani lasten fysioterapian parissa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa, TYKSissä. Olen ollut perustamassa Lasten Fysioterapia -yhdistystä vuonna 2011 ja toimin edelleen sen hallituksessa. Toimimme siellä aktiivisesti myös kansainvälisesti. Olemme kansainvälisen lasten fysioterapialiiton jäsen. Tuomme tietoa ja osaamista muualta Suomeen ja vastaavasti viemme tietotaitoamme maailmalle. Myös Suomen Fysioterapeutit vaikuttaa kansainvälisesti: Meillä on tiivis pohjoismainen yhteistyö, ja olemme Euroopan aluejärjestön ja maailmanjärjestön jäsenmaa.

Työni vaikein puoli on ajankäytön rajaaminen; on niin paljon kiinnostavaa tehtävää, että voisin välillä tehdä töitä kellon ympäri – ja täytyy tunnustaa, että niin joskus teenkin! Onneksi perhe pitää kiinni arjessa.”

Tiina Mäkinen, Masku
Fysioterapeutti (AMK), valmistunut 2004
Kuntoutusalan Asiantuntijat ry:n 1. puheenjohtaja
Suomen Fysioterapeutit ry:n puheenjohtaja

Lue uusimmat artikkelit