Ajankohtaista

Kuntoutusalan yrittäjien edunvalvonta uudistuu ja jäsenedut laajenevat

Akavalaiset yrittäjiä ja ammatinharjoittajia edustavat liitot ovat perustaneet yhteisen edunvalvontajärjestön; AKY - Akavalaiset yrittäjät. Uuden järjestön myötä edunvalvonta uudistuu ja akavalaiset yrittäjät ja ammattinharjoittajat voivat ostaa Suomen Yrittäjien (SY) laajan palvelupaketin jäsenetuhintaan.

AKY - Akavalaiset yrittäjät syntyi Akavan Entren ja Akateemiset Yrittäjät -järjestöjen yhdistymisestä toukokuun lopussa. Uusi yhdistys toimii akavalaisten yrittäjien, ammatinharjoittajien ja itsensätyöllistäjien edunvalvojana ja palvelujärjestönä. Yhdistys edistää yrittäjien ja itsensätyöllistäjien neuvotteluaseman parantamista ja tervettä kilpailua markkinoilla.

AKY - Akavalaiset yrittäjät vaikuttaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin sekä suoraan että yhteistyötahojen välityksellä. Yhdistys osallistuu yrittäjiä ja itsensätyöllistäjiä koskevien säädösten valmisteluun ja tekee sitä koskevia aloitteita, esityksiä ja lausuntoja, sekä pitää yhteyttä poliittisiin päätöksentekijöihin, viranomaisiin ja järjestöihin. Yhdistyksella on tiedotus- ja julkaisutoimintaa, se järjestää kokous-, koulutus- ja esitelmätilaisuuksia, sekä tarjoaa ja järjestää henkilöjäsenille palveluja.

AKY - Akavalaiset yrittäjät on Suomen Yrittäjien suurin toimialajärjestö ja sillä on edustaja SY:n hallituksessa. Koska kuntoutusalalla on paljon yrittäjiä ja ammatinharjoittajia on Kuntoutusalan Asiantuntijat AKY:n suurin jäsenyhdistys. Kuntoutusalan yrittäjä Jarmo Mäkelä edustaa Kuntoutusalan Asiantuntijoita ja sen jäsenliittoja AKY:n hallituksessa.

Akavalaisten yrittäjien eli myös fysioterapeuttien ja toimintaterapeuttien, on nyt mahdollista hankkia Suomen Yrittäjien palvelupaketti edulliseen 90€ vuosihintaan. Palvelupaketti ostetaan suoraan Suomen Yrittäjien kotisivuilta.

Akava vahvistaa yrittäjien edunvalvontaa ja palveluja – Akavan tiedote edunvalvontajärjestön perustamisesta.

KA tiedottaa

22.5.2018

Työterveyshuollon kuntoutuspalveluiden valikoimaa tulee laajentaa.

15.12.2017

Terveyspalvelualan Unioni irtisanoi Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimuksen Lisätietoa: http://bit.ly/2AM2rBz


2.10.2017
Kuntoutusalan Asiantuntijat vaatii joustoa työmarkkinoille
Lue tiedote >>>

1.10.2017

Terveyspalvelualan Unionille sopimus TES:n soveltamisalan ja AY-jäsenmaksuperinnän muutoksista. Sopimus on allekirjoitettu ja se astuu voimaan 1.2.2018. Lisätietoa: http://bit.ly/2xPyMEy

11.9.2017

Kuntoutusalan asiantuntijoista salassapitosopimus joka toisella
Lue tiedote >>>

21.8.2017

Kunta-alan pääsopijajärjestöt vaativat palkankorotuksia: Palkankorotukset kohdennettava kuntoutusalan asiantuntijoille
Lue tiedote >>>

16.8.2017

Kommenttipuheenvuoro: Palkansaajakeskusjärjestöjen keskustelutilaisuus kuntoutuskomitean työstä
Lue kommenttipuheenvuoro >>>

1.6.2017
Kuntoutusuudistus on liitettävä
saumattomasti sote-uudistukseen
Lue tiedote >>>

23.5.2017
Entre edistää mikroyrittäjien mahdollisuuksia sote-uudistuksessa
Lue tiedote >>>

9.5.2017
Kuntoutuskomitean (STM) kuulemistilaisuus
1. puheenjohtaja Kristina Holmbergin puheenvuoro
Lue lausunto >>>